Bergamot single essentiële olie

Bergamot (Citrus Bergamia) is een kleine, tot 5 meter hoge boom met vruchten die op citroenen lijken. Deze komt vooral voor in Calabrië en op Sicilië. De bergamot is een kruising tussen citroen en zure sinaasappel. Alleen de schil en het sap van bergamot wordt gebruikt, de rest is oneetbaar. 

Bergamot heeft een frisse, zoete, citrusgeur, die voor velen bekend is als het kenmerkende aroma in de Earl Grey thee. Het werkt opwekkend, verfrissend en ontspannend en is goed voor het opbouwen en verbeteren van je humeur. Kan helpen bij het verlichten van rusteloze nachten, angst, woede en dwangmatig gedrag. Het heeft tevens een lange gebruikshistorie voor de vettige en onrustige huid. De geur van bergamot wordt ook regelmatig in parfums gebruikt.

Er wordt aangenomen dat Columbus de Bergamot mee nam van de Canarische Eilanden naar Italië. Het was een traditioneel Italiaans medicijn tegen koorts, ter bescherming van malaria en het verdrijven van wormen in de darmen. In het Midden Oosten wordt het al honderden jaren gebruikt voor problemen met de vette huid. In de Oosterse Geneeskunde wordt het gebruikt om te helpen met de stroom van vitale energie, zodat de spijsvertering soepel kan werken. Het is de oorspronkelijke smaak van de Europese harde snoepjes bekend als Althaea en wordt ook gebruikt voor de smaak van tabak, met name in Europa, in pijptabak. Vandaag de dag is het nog steeds het belangrijkste bestanddeel in parfums.

 

Gedocumenteerd gebruik Ondersteuning van een gezonde huid. Vanwege de heerlijke geur en ontsmettende werking is bergamot een waardevolle toevoeging in huidverzorging crèmes en – lotions. Hij is met name geschikt voor de vette huid en acne. Bergamot heeft een regulerende werking op de eetlust en kan voor mensen die herstellen van ziekte of die lijnen heel goed werken in een stemmingsparfum of massageolie. In bad werkt bergamot verkoelend bij koorts.

Invloed lichaam Spijsverteringsstelsel, emotionele balans en de huid. Aromatische invloed Zijn zoete, fruitige aroma is opbeurend, verfrissend en ontspannend.

Mentale spirituele invloed Bergamot laat de behoefte gaan om volledige controle te moeten hebben , zodat we gemakkelijker mee kunnen vloeien met de stroom van het even. Als we kunnen ontspannen en we vertrouwen het universum op details van elke levenssituatie, dan kunnen we de angst van het onbekende laten gaan en wordt onze eigen missie duidelijk. Daarom kan deze olie helpen wanneer we problemen hebben met afhankelijkheid of dwangmatigheid dat meestal samen gaat met roken, drugs of alcohol. Omdat deze olie het hartchakra opent en opbeurend is voor de geest, verminderd de stress en spanning in het lichaam, de geest en de ziel. Breng de olie aan op de hartstreek om deze patronen te laten gaan en het omarmen van relaties (van jezelf en anderen). Bergamot is opbeurend en ontspannend, het is goed voor het opbouwen van vertrouwen en zelfvertrouwen, het verbeterd het humeur.

Invloed Chakra Bevordert de opening van de solar plexus (zonnevlecht) en het hart chakra. Omdat deze olie het hartchakra opent en opbeurend is voor de geest verlicht het spanning en stress van lichaam, geest en ziel.

Bestel de Bergamot olie hier:

Bergamot 15ml – bestelnr 350308 – €32.37 incl BTW excl verzendkosten