In de afgelopen week heeft Corporate veel gesprekken/bijeenkomsten gehad met Brand Partners. Tijdens deze gesprekken is de toekomst van de Savvy Minerals lijn besproken.
Young Living stopt met de Savvy Minerals-lijn. Dit was een geweldige productlijn, maar de cijfers van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat we deze lijn hebben gebruikt voor persoonlijk gebruik, maar nooit in staat zijn geweest om het effectief te gebruiken om ons te helpen onze business op te bouwen. Ze hebben besloten zich te concentreren op producten die ons helpen om verder te groeien. Het is tijd om ons te richten op waar we het beste in zijn… essentiële oliën en de wellness-sector waarin we uitblinken.

Young Living gebruikt voorraadoptimalisatie om ons aanbod te verbeteren.
Wat is voorraadoptimalisatie? Dat is wanneer we een diepe duik nemen in ons uitgebreide productportfolio en ons productaanbod analyseren. Daarbij letten we vooral op marktverzadiging en teruglopende verkopen. Van daaruit creëren wij strategische plannen om producten aan te pakken die overbodig zijn of gewoon niet goed presteren.

Hoe helpt het optimaliseren van onze inventaris Brand Partners zoals u? Tijdens onze analyse ontdekten wij dat 17 procent van onze producten 95 procent van ons organisatiegroepvolume (OGV) genereren. Een meer gestroomlijnde selectie van producten zal ons in staat stellen ons te concentreren op de producten en technologie die het grootste deel van uw omzet genereren. Deze nauwere focus zal ons in staat stellen een sterkere merkidentiteit te creëren, onze duurzaamheid te verbeteren, productverhalen te verbeteren door geconsolideerde productie- en marketinginspanningen, en leiden tot minder uitverkochte producten en minder voorraadhoudende eenheden (SKU’s) om te onderhouden.

Na een zorgvuldige evaluatie van onze producten met behulp van dit proces, hebben we besloten om afscheid te nemen van ons volledige Savvy Minerals-assortiment. Uit onze analyse bleek dat hoewel onze klanten van ons houden als bedrijf dat essentiële oliën produceert, ze liever cosmetica kopen bij traditionele retailers. We ontdekten dat Savvy de afgelopen vier jaar gemiddeld minder dan 1,5 procent van de OGV had.

Nu we afscheid nemen van Savvy Minerals, is dit wat u kunt verwachten:
– Savvy producten zullen beschikbaar blijven zolang de voorraad strekt.
– Alle Savvy producten die momenteel vermeld staan als niet op voorraad zullen niet opnieuw worden bevoorraad.
– We verwachten dat we in de zomer van 2023 door onze voorraad Savvy-producten heen zullen zijn.
– We sturen een gerichte boodschap naar alle Brand Partners met Savvy producten op hun Loyalty Rewards en Essential Rewards bestellingen.

Het optimaliseren van de voorraad ondersteunt de stabiliteit van uw Young Living bedrijf, omdat we ons richten op de producten die voor u en uw teams het belangrijkst zijn.

We waren zo gelukkig om deze lijn te hebben en onderweg zoveel meer te leren over schone schoonheid.
Zonsondergang met liefde … 💕