Hoe beïnvloeden essentiële oliën de hormonen?

Essentiële oliën en de werkzame bestanddelen van essentiële oliën bewerkstelligen elektrische impulsen die de hypothalamus voeden, en de hypothalamus is zeer belangrijk voor het in evenwicht houden van de hormonen.

Omdat de Hypothalamus centraal in de hersenen is gelegen én direct naast de holtes, welke via de neus het gemakkelijkst zijn te gebruiken, is het ruiken één van de manieren waarop de Hypothalamus het eenvoudigst en snelst bereikt wordt. Tevens wordt de verwerking van deze prikkeling, door de centrale ligging in de hersenen, direct doorgegeven.

Diverse studies laten zien dat aromatherapie met lavender een eenvoudige manier is om te ontspannen, de stemming te stimuleren en angst en depressie te verminderen, wat nuttig kan zijn bij bijvoorbeeld het stimuleren van seksueel verlangen.

Essentiële oliën van Cardemom, Sage, Jasmin, Patchouli, Rose en Ylang-Ylang zijn allemaal populaire afrodisiaca waarvan bekend is dat ze gebruikt werden in de geschiedenis om het libido verhogen. Cleopatra was heel bedreven met het gebruik van essentiële oliën in haar dagelijkse regime, en dan bedoel ik niet alleen haar schoonheidsrituelen…