Klopt het dat Copaiba olie het effect of de werking, bij gezamenlijk gebruik van andere oliën, versterkt?

Om hier een antwoord op te geven, moet je weten dat Copaiba wordt gedistilleerd uit hars van de Copaifera boom, welke groeit in het noorden van Zuid-Amerika, en voornamelijk in Brazilië. Oliën gedistilleerd uit bomen bevatten o.a. sesquiterpenen, bestanddelen met een hoger moleculair gewicht waardoor ze niet zo snel vervliegen.

Andere essentiële oliën bevatten bestanddelen zoals monoterpenen, met een lager moleculair gewicht, welke vaak sneller vervliegen (verdampen). Door Copaiba te mengen of bovenop een andere olie aan te brengen, zorg je er dus voor dat de lichtere bestanddelen ook de gelegenheid krijgen in je huid, bloed en cellen terecht te komen.

Het andere stukje van de mythe is dat er ook nog een andere sesquiterpeen in Copaiba zit, genaamd bèta-caryofylleen. Dit stofje (wat je overigens ook in CBD-olie aantreft in lagere hoeveelheid), kan heel goed samenwerken met de CB2-receptoren van de (voornamelijk) immuun cellen in je lichaam.

Conclusie: Copaiba versterkt niet de werking of het effect, want versterken zou betekenen dat je van een gewoon mens een superheld maakt… Bij Copaiba met een andere olie geef je die olie de kans om beter, sneller of efficiënter zijn eigen werk te kunnen doen.