Geranium heel oneerbiedig als de goedkope vervanging voor ROSE olie wordt gezien???

En dat terwijl Young Living alleen de Pelargonium graveolens gebruikt. Deze Geranium soort staat erom bekend een van de beste kwaliteit oliën te produceren en groeit op de Reunion eilanden (tussen Madagascar en Mauritius). Er zijn wel meer dan 200 soorten Geranium.

Pelargonium is het Griekse woord dat is afgeleid van Palargos dat “ooievaar” betekent. En dat komt omdat de vrucht van de Geranium lijkt op de snavel van een ooievaar.

Sommige bedrijven proberen een soort te vervangen en het voor andere doeleinden dan fragrance proberen te verkopen.

Geraniums werden al in het oude Egypte gebruikt als huid- en haarverzorgingsproducten, en in de 17e eeuw stonden deze planten in de tuinen van Europa om bescherming te bieden tegen boze geesten… Begin 19e eeuw was het de Franse scheikundige Recluz, die als eerste de bladeren van de geranium distilleerde.

En waarom wordt geranium gebruikt door wetenschappers en in ons geval de ontwikkelaars van Young Living producten?
Omdat de ORAC waarde van de Pelargonium graveolens 1.010.011 (TE/L). TE/L wordt uitgedrukt als micromole Trolox equivalent per liter.

Wat betekent dit getal? ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Het vertelt je de antioxidant capaciteit van een voedingsmiddel. Bijvoorbeeld: Sinaasappels = 750; Kruidnagel = 1.078.700. En nee, het getal voor kruidnagel is geen typefout!

Maar bovenal is het gewoon een heerlijk ruikende olie, die je helpt balanceren en kalmeren. Uitstekend te gebruiken in je schoonheidsregime en je meditatie of yoga-rituelen.