+ 31 6 442 863 17 info@oiledbynature.nl

De tandpasta’s van Young Living, in tegenstelling tot reguliere tandpasta’s van gerenommeerde merken, geen microplastic gebruikt als schuurmiddel?

Veel tandpasta’s zijn zo ruw vanwege microscopisch kleine bolletjes plastic. Na gebruik spoelt dat plastic weg door het afvoerputje van de wasbak. Waterzuiveringsinstallaties kunnen dat microplastic niet uit het water halen. Dat plastic gaat dus zo door naar zee, waar het wordt opgegeten door kleine beestjes, als algen en krill.

Maar het zit niet alleen in tandpasta: ook in shampoo, douche crème en zelfs in scrub crème.

Er is een heel simpele test, waarmee je zelf het plastic kunt zien in jouw verzorgingsproduct. Je verdunt wat tandpasta, shampoo of crème met water en giet dat door een koffiefilter. Het is verhelderend om te zien!

Sommige merken gebruiken zulke kleine bolletjes dat ze ook niet achterblijven in een koffiefilter. Uiteraard staat het microplastic wel op de verpakking vermeld: polyethyleen of polyetheen. En als die plastic deeltje zo klein zijn dat ze niet in een filter achterblijven, wie zegt dan dat zij niet in weefsel in je mond achterblijven???

Young Living heeft gekozen voor een product dat gewoon in de natuur voorkomt en precies hetzelfde kan, maar dan wel op een millieuvriendelijke manier.
Calciumcarbonaat wordt in tandpasta gebruikt als schuurmiddel voor het schrobben van de tanden en wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit kalksteen.