Een essentiële olie lichtgevoeligheid kan veroorzaken?

Hoewel ze bekend staan om hun heldere, zomerse geuren, behoren citrusoliën tot de meest voorkomende essentiële oliën die lichtgevoeligheid veroorzaken. Dat komt omdat verbindingen in citrusoliën – bekend als furanocoumarines – de UV-gevoeligheid sterk verhogen. En hoewel de meeste lichtgevoelige oliën citrus zijn, kunnen andere oliën verbindingen of mengsels van verbindingen bevatten die hetzelfde effect hebben als furanocoumarines, wat betekent dat ze ook niet zonveilig zijn. Controleer altijd het etiket voor het aanbrengen om de lichtgevoeligheid van de olie vast te stellen.

Hoe weet ik of een olie lichtgevoeligheid veroorzaakt?

Alle essentiële oliën van Young Living die lichtgevoeligheid veroorzaken hebben een label. Lemon, Lime, Grapefruit, Orange, Bergamot, Tangerine, Peace & Calming®, Stress Away™, Citrus Fresh™, Gentle Baby™ en Joy™ zijn enkele van Young Living’s populaire oliën die lichtgevoeligheid veroorzaken, maar ook andere oliën kunnen deze risico’s met zich meebrengen.
Kijk altijd op het etiket om te zien welke waarschuwingen er verbonden zijn aan de olie die je gebruikt.

Hoe bepaalt Young Living of een mengsel lichtgevoelig is?

Aan de hand van de hoeveelheid lichtgevoelige olie in het mengsel kan Young Living veilig bepalen of een mengsel veilig is in de zon.