Waarom Young Living?

“Waarom gebruiken jullie Young Living oliën? Waarom niet een ander merk?”

Lees met ons mee.

De overgrote meerderheid van de essentiële oliën die tegenwoordig op de markt zijn, zijn alleen geschikt voor cosmetica en parfums. Dat is het!
Lekker ruiken is te makkelijk… Dat is een mooie bijkomstigheid. Wij willen juist dat de oliën AL DE DINGEN DOEN. Snap je? Je wilt dat ze #werken.

De reden dat de oliën van Young Living zo anders zijn, is hun ongeëvenaarde toewijding aan het produceren van een pure, onvervalste olie. Young Living’s toewijding aan het maken van een zeer therapeutisch product betekent dat ze hebben geïnvesteerd in hun eigen boerderijen, hun eigen planten, bomen en struiken verzorgen en verzorgen, en uiteindelijk de oliën die bij jou op de stoep staan destilleren, testen en bottelen.

We hebben dit met eigen ogen gezien op de boerderijen in Mona, Utah, en St. Maries, Idaho. We hebben de Ecuador boerderij bezocht. We hebben de distilleerderij in Spanje gezien en gaan ook dit jaar weer naar de boerderij in Dalmatië (Kroatië). Iedereen kan een YL boerderij bezoeken! DOE HET. Je zult versteld staan. 

Als op enig moment in het productieproces iets niet aan hun normen voldoet, gooien ze de complete batch weg en beginnen ze opnieuw. Hierdoor zijn onze favoriete oliën soms niet op voorraad… en daar zijn we blij om! Want we vinden het heerlijk om onze oliën te krijgen van een bedrijf dat ze niet snel in een laboratorium maakt om geld te verdienen, maar dat wacht tot de planten groeien (geen synthetische producten) en tot de partij perfect is.
Ze accepteren niets minder.

Geen enkel ander bedrijf bezit boerderijen of distilleerderijen. Ik herhaal. GEEN EEN.

Ik zal je een voorbeeld geven van hoe belangrijk het is voor een bedrijf om het juiste moment van de dag te weten om de plant te oogsten en precies te weten hoe lang de plant gedistilleerd moet worden om de chemische verbindingen te produceren die de plant bevat en die nuttig zijn voor ons lichaam.

HIER IS EEN VOORBEELD!
CYPRESS ESSENTIAL OIL: deze olie heeft 280 bekende chemische bestanddelen.

 • Als het 20 uur wordt gedestilleerd, krijg je slechts 20 eigenschappen.
 • Als het 26 uur wordt gedestilleerd, krijg je GEEN van de eigenschappen.
 • De meeste cipressen worden 3,5 uur gedestilleerd.
 • De juiste tijdsduur voor het destilleren van cipres is 24 uur om de volledige 280 eigenschappen te krijgen.

Als je wilt dat Cypress doet waarvoor het bedoeld is, MOET je ALLE 280 bestanddelen krijgen, niet meer en niet minder. De meeste mensen realiseren zich niet dat essentiële oliën chemische eigenschappen hebben en om het volledige voordeel uit die specifieke olie te halen, moet het op de juiste manier worden gekweekt, geoogst en gedestilleerd, anders heeft de olie geen nut voor ons.

LAAT DIT EVEN INWERKEN… 

Dit heet het Seed to Seal®-proces van Young Living. En het is ongeëvenaard. Elke stap, van planten tot bottelen, is gedetailleerd en gecontroleerd.

Kijk op deze website voor meer informatie over de Seed to Seal® garantie:
http://www.seedtoseal.com/en/process

 

Seed to Seal heeft drie pijlers. Bronnen, wetenschap en normen. Young Living haalt zijn oliën uit drie bronnen: boerderijen die eigendom zijn van het bedrijf, partnerboerderijen en doorgelichte Seed to Seal-leveranciers. Alle drie ondergaan ze dezelfde 20+ testen, in drievoud, intern en door derden. Als een olie van een leverancier niet voldoet, wordt deze teruggestuurd en afgekeurd. Een ander bedrijf kan die afgekeurde olie kopen. Als het van een boerderij komt, gaat het terug naar de aarde in compost of wordt het gebruikt rond de boerderij.

Seed to Seal is ongeëvenaard. Het werd gecreëerd als YL’s standaard omdat er geen universele standaard is die aan de benodigde kwaliteit voldoet. Elke stap, van planten tot bottelen, is gedetailleerd en gecontroleerd. Wij hebben het zelf gezien. En dat kun jij ook.

“Maar Young Living is toch duurder?” Je hebt gelijk, vaak is dat ook zo en “je krijgt waar je voor betaalt” is nog nooit zo waar geweest. Young Living is duurder dan andere merken en oliën die je kunt vinden bij Holland & Barrett of op Bol.com vanwege de therapeutische kwaliteit. Steeds meer marketeers springen bovenop essentiële oliën op zoek naar een makkelijke manier om veel geld te verdienen. De meeste van deze oliën zijn goedkope imitaties, die in grote hoeveelheden worden ingekocht, verdund met synthetische toevoegingen en opnieuw gebotteld voordat jij ze koopt.

Dat is niet goed voor ons. We willen het beste voor onze kinderen, dieren en onszelf en we willen niet op korte termijn “geld besparen” om vervolgens op lange termijn meer uit te moeten geven omdat we iets hebben gebruikt dat niet deed wat het moest doen of ons zelfs schade heeft toegebracht.

Sommige andere bedrijven beweren dat hun oliën biologisch zijn…
Helaas is de term “biologisch” niet gereguleerd door de FDA als het gaat om essentiële oliën. Ze certificeren of beoordelen essentiële oliën niet, dus elke olie die je die claims ziet maken, gebruikt gewoon dat woord. Ze hebben er niets voor hoeven doen.

Wij hebben met de boeren en de arbeiders gesproken op de farms. wij weten dat ze hun eigen oliën gebruiken als ongediertebestrijding. wij weten dat ze duurzame en eerlijke landbouwmethoden gebruiken. Wij weten dat Young Living hun werknemers als familie behandelen. Wij weten dat ze transparant zijn. Maken ze een fout? Dan nemen ze die voor hun rekening en maken ze de weg vrij voor nieuwe standaarden die niemand anders heeft. Wij weten dat ze een missie hebben om te zorgen voor degenen die het nodig hebben. We hebben het gezien. Telkens weer.

Als je niet naar de boerderijen van je oliebedrijf kunt en zelf kunt zien hoe ze hun olie destilleren in hun eigen distilleerderijen, en de details en normen kent die gelden voor elke boerderij, partnerboerderij en leverancier – gebruik het dan niet. Er is een reden waarom Young Living al 28 jaar wereldleider is.

Door onze Seed to Seal-normen toe te passen op onze eigen boerderijen, partnerboerderijen en zorgvuldig doorgelichte zaadleveranciers, zorgen we ervoor dat niemand krachtiger of puurder oliën heeft.

Op de boerderijen, waar we onze eigen gewassen beheren, kunnen we zorgvuldig het metabolisme van de planten meten naarmate de oogsttijd nadert.

Dit doen we door regelmatig monsters te nemen en de BRIX-waarden van de planten te meten.

BRIX is een meting van het suikergehalte in de planten, wat een indicatie is van het metabolisme van de planten (wanneer planten fotosynthese toepassen, slaan ze de energie van de zon op als suiker).

We oogsten onze planten op het hoogtepunt van hun metabolische processen, wat ervoor zorgt dat ze de meeste en beste olie van hun levenscyclus produceren.

Dit KAN NIET als je geen toegang hebt tot de planten op je eigen boerderijen en met de strenge normen voor alle leveranciers.

Daarnaast een aantal van de testen die YL voor elke olie uitvoert:

 • Densitometrie
 • Viscometrie
 • Refractometrie
 • Olfactometrie
 • Polarimetrie
 • Inductief Gekoppeld Plasma Massaspectrometrie (ICP-MS)
 • Inductief Gekoppeld Plasma-Atoom Optische Emissie Spectrometrie (ICP-OES)
 • Gaschromatografie (GC)
 • Hoge prestatie vloeistofchromatografie (HPLC)
 • Fourier-transform infraroodspectroscopie
 • Geautomatiseerde microtelling
 • Versnelde stabiliteitstesten
 • Desintegratie
 • pH
 • Microscopie
 • Brandbaarheid
 • Vlampunt
 • Wateractiviteit
 • Gaschromatografie Massaspectrometrie (GCMS)
 • Chirale chromatografie
 • Isotopenverhouding Massaspectrometrie (IRMS)

Young Living heeft ook twee isotoopratio-massaspectrometers. Om dit instrument te kunnen bedienen, moeten de wetenschappers twee jaar intensieve training volgen. Deze machine meet de verhoudingen van isotopen. Young Living is het ENIGE bedrijf voor essentiële oliën ter wereld dat dit instrument heeft!

YL doet minimaal 20 verschillende testen in drievoud tijdens de eerste testfase om er zeker van te zijn dat de testen consistent en uitvoerbaar zijn.

Al deze tests worden uitgevoerd in het laboratorium voor kwaliteitscontrole. Als een van de testen mislukt, worden de oliën naar het onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium gestuurd met andere wetenschappers en andere instrumenten. Als R&D faalt, wordt het product weggegooid.

Als de olie door de kwaliteitscontrole komt, wordt hij gebotteld en, raad eens…getest.

En als dat nog niet genoeg is…

Young Living maakt ook gebruik van een half dozijn externe deskundige laboratoria om de kwaliteit te bevestigen.

Je wilt testresultaten zien? Klik hier!

Dus de volgende keer dat je een essentiële olie-product in de supermarkt ziet, of een ander merk… begrijp dan alsjeblieft dat je krijgt waar je voor betaalt.