WAT ZIJN ESSENTIËLE OLIËN?

Waarschijnlijk heb je een vriendin of  buurvrouw wel eens horen praten over essentiële oliën. Misschien heb je in een tijdschrift gelezen dat deze of gene beroemdheid oliën gebruikt. Waarschijnlijk duiken ze op in je Instagram. Ze zijn zo’n beetje overal. Maar wat ZIJN ze precies?

Essentiële oliën zijn precies dat – oliën.

Ze zijn het levensbloed van een plant en als deze planten onder de juiste omstandigheden worden gekweekt, op het juiste moment worden geoogst en met de grootst mogelijke zorg worden gedestilleerd (je kunt hier meer lezen over het Seed to Seal-proces van Young Living), kunnen ze helpen ons lichaam gezond, gezond en gelukkig te houden – zoals ons lichaam bedoeld is. Essentiële oliën bestaan uit hele kleine moleculen. Deze moleculen zijn zo klein dat ze onze weefsels kunnen passeren en rechtstreeks in onze cellen terecht kunnen komen. Onze systemen zijn super effectief en kunnen deze moleculen binnen enkele minuten door ons hele lichaam transporteren.

Niet alle essentiële oliën zijn gelijk!

Niet alle oliën zijn veilig om te gebruiken zoals de essentiële oliën van Young Living dat zijn. De oliën die je bij de natuurwinkel of coöperatie hebt gekocht, kunnen niet zo worden ingenomen als de oliën van Young Living. Het is verbazingwekkend hoe makkelijk het is voor andere merken essentiële oliën om misleidende “100% puur” labels te hebben – maar toch synthetische oliën en additieven bevatten. Behoorlijk gek! Young Living is het ENIGE bedrijf dat van begin tot eind zijn eigen planten kweekt en zijn eigen boerderijen bezit, met de strengste normen voor alle boerderijen, partnerboerderijen en zorgvuldig doorgelichte Seed to Seal-leveranciers.

De drie manieren van gebruik zijn topicaal, aromatisch en inwendig.

TOPICAAL

Young Living essentiële oliën kunnen direct op de huid worden aangebracht – vergeet niet de verdunningsinstructies op het etiket te lezen. Sommige oliën moeten worden verdund met een draagolie (kokosolie, druivenpitolie, biologische olijfolie, V6 olie, etc.), terwijl andere juist direct op de huid kunnen worden aangebracht zonder verdunning (ook wel “puur” genoemd). Het gebruik van oliën op je voeten is een snelle en efficiënte manier om oliën in je lichaam te krijgen. Je kunt essentiële oliën ook dragen als parfum en om je humeur op te vrolijken.

AROMATISCH

Oliën kunnen ook direct uit het flesje worden geïnhaleerd, of met behulp van een diffuser. Dit is eigenlijk de snelste manier voor je lichaam om de oliën te gebruiken. En je huis ruikt hierdoor ook meteen geweldig!

INTERN

Tevens zijn er veel Young Living oliën die kunnen worden ingenomen als voedingssupplement. Hiervoor is de speciale PLUS-lijn; je kunt deze oliën toevoegen aan je water, in je smoothie, in gerechten  of in een capsule.