Waar komt de naam THIEVES vandaan?

Het verhaal achter Thieves gaat al heel wat eeuwen terug in de geschiedenis. En nog belangrijker is het eerst te begrijpen dat het gebruik van essentiële oliën en aromatische stoffen heel ver teruggaat in de oudheid…

…terug naar de tijd van de Middeleeuwen en de handel over de Zijderoute. Terug naar de tijd van de Romeinen, die op hun beurt de oliën meenamen uit Egypte, waar Cleopatra het scepter zwaaide en zich verzorgde met behulp van allerlei essentiële oliën, en nog weer eeuwen daarvoor namen de Griekse filosofen al oliën en kennis mee uit datzelfde Egypte! Maar veel verder daarvoor gebruikte de sjamaan (kruidendokter, priester, orakel, heks, tovenaar of gewoon heler) al vanaf 2000 voor Christus de sappen van bepaalde platen, bomen, bloemen, vruchten etc. voor het behandelen van stamgenoten die een lichamelijke of een door de geesten veroorzaakte aandoening hadden. Deze mensen stonden binnen hun stam, volk of regio in zeer hoog aanzien.

Hoe komt Thieves aan zijn naam?

In de 14e en 15e eeuw doodde de gevreesde zwarte pest burgers van alle rangen en standen in heel Europa. De medische wereld stond machteloos – ze hadden geen geneesmiddel en geen preventie. Het enige wat de mensen konden doen was zo ver mogelijk uit de buurt van pestslachtoffers blijven. De pest bleef tot in de 18e eeuw regelmatig de kop opsteken.
Toch was er een onverschrokken bende dieven die de pestslachtoffers en hun graven van al hun sieraden en kostbaarheden beroofde. Ongelooflijk dat de dieven zelf nooit de zeer besmettelijke ziekte opliepen. Dit was ongehoord.

Hoe deden ze het? Wat beschermde hen?

Op een dag, zoals het lot wilde, werden de brutale dieven toch betrapt. Ze kregen zware straffen voor hun misdaden. Dood door ophanging! De publieke opinie eiste echter hun geheim te weten. Als ze echter zouden worden opgehangen, zou niemand er ooit achter komen!

Onder enorme publieke druk moest de betreffende rechter dus wel een deal sluiten met de dieven. Zouden ze echt hun geheim delen hoe zij zich beschermde tegen de pest in ruil voor een mildere straf?
De dieven namen de deal aan.

Tijdens de onderhandelingen blijkt dat de rovers geen ordinaire dieven waren. Nee, zij waren specerijenhandelaars en parfumeurs die over de zijderoute hadden gereisd. Door hun kennis van essentiële oliën en specerijen, leerden ze precies welke oliën ze op hun lichaam moesten smeren om zich tegen de ziektekiemen van de pest te beschermen. De gerechtsgriffier van dienst heeft hun samenstelling van het brouwsel opgetekend tijdens het proces en opgeslagen in de gerechtsarchieven.

Uiteraard is het terugvinden van documenten uit de 15e eeuw was geen gemakkelijke opgave, laat staan gerechtsarchieven. D. Gary Young heeft deze belangrijke documenten weten op te graven na een uitputtende zoektocht; en zo werd de inhoud onthuld.
Young Living’s Thieves® essentiële olie mix is gebaseerd op dit lang verloren recept en vernoemd naar de dieven die het voor het eerst gebruikten. Bij gebruik van Thieves® olie, combineren deze ingrediënten op  synergetische wijze de voordelen van algemeen welzijn en ondersteuning van een gezond immuunsysteem.*

En hoewel er andere bedrijven zijn die een product gelijk aan Thieves® proberen te maken, mag geen enkel bedrijf het exacte recept gebruiken en geen enkel ander bedrijf gebruikt consequent 100% therapeutische kwaliteitsoliën van de hoogste kwaliteit die in Thieves® worden gevonden.

* Vanwege de verschillende wetgevingen in diverse landen, mag bijv. niet overal op de Thieves® Waterless Hand Sanitizer staan “kills 99.99% of germs”.